Care sunt variantele de jocuri de ping pong ?

Versatil și adaptabil, ping-pongul are avantajul de a putea fi practicat în diferite moduri. Format tradițional, individual, competitiv sau chiar distractiv pentru copii: există ceva pentru toată lumea! Ping-pongul poate fi descoperit și reinventat la toate nivelurile. Cum să legați distracția și activitatea sportivă? Care sunt formatele de joc de adoptat?

Jocul tradițional de ping pong

 

Cu doi sau patru jucători, ce ar putea fi mai plăcut decât un joc de ping pong? Începător, amator sau profesionist, acest format de joc satisface cel mai mare număr. Pentru practica în interior, optează pentru o masă de interior care se va adapta la spațiul disponibil. Mesele de ping pong în aer liber, mult mai solide și mai rezistente, sunt preferate pentru o experiență de joc dinamică. Pentru profesioniști, pariați pe mese de competiție care oferă rezistență și stabilitate.

 

Regulile jocului

Primul pas este să aveți o bună aderență la rachetă. Foarte popular în Asia, suportul pentru stilou vă permite să țineți mânerul rachetei în același mod ca un stilou. Mânerul clasic „european”, pe de altă parte, implică înfășurarea celor trei degete inferioare în jurul mânerului și ciupirea paletei cu degetul mare pe o parte și arătătorul pe de altă parte. Preferă aderența care îți oferă cel mai mult confort. În toate cazurile, asigurați-vă că încheietura mâinii este cât mai mobilă posibil. Mâna ta trebuie să fie relaxată și relaxată. Acest lucru vă va oferi mai multă forță și precizie în mișcări. Odată ce ai racheta în mână, determină cine va efectua primul serviciu. Puteți alege între o practică simplă sau dublă. Primul caz permite ca mingea să fie trimisă oriunde pe partea opusă a fileului.

Dacă jucați dublu, primul server este decis de echipa care a câștigat serviciul, primul receptor este apoi decis de echipa adversă. Serverul trebuie să servească în diagonala dreaptă, adică mingea trebuie să sară mai întâi de pe jumătatea dreaptă a serverului și apoi pe jumătatea dreaptă a ridicatorului. Apoi, fiecare jucător trebuie să lovească mingea pe rând. Schimbarea serverului se face apoi după cum urmează: receptorul devine un server, iar partenerul serverului devine un receptor și așa mai departe ...

Continuați schimburile de câte ori este necesar și, mai presus de toate, distrați-vă! Dacă jucați un joc, amintiți-vă că câștigătorul unui joc este cel care câștigă primele trei seturi. O rundă este câștigată în 11 puncte. Trebuie să existe o distanță de cel puțin 2 puncte între adversari.

Punctul de cotitură în jocul de ping pong

 

apprendre_le_ping_12.jpgTurnul se practică cu minimum trei persoane. Jucătorii stau de ambele părți ale mesei, respectiv. Partea cu mai mulți jucători este prima care servește. Principiul jocului este de a returna mingea prin rotirea mesei. Când un jucător ratează o minge, își pune racheta pe masă. Dacă un jucător care încă se află în joc sări mingea de pe rachetă, jucătorul eliminat poate relua jocul. Odată ce mai rămân doar doi jucători, se inițiază un meci pentru a determina câștigătorul.

Beer Pong : ping-pong-ul de seară

 

 

Bière Pong, sau Beer Pong în engleză, este un joc de îndemânare foarte popular printre studenți în nopțile de petrecere. Ideea este să arunci o minge de ping pong într-un pahar plin cu băutură pentru a-ți face adversarii să bea. De fiecare dată când mingea aterizează în interiorul cupei, echipa adversă trebuie să bea conținutul acesteia. Cupele sunt așezate într-un triunghi pe ambele părți ale mesei de ping pong și trebuie să se atingă. Jucătorul desemnat să tragă își ține coatele în spatele marginii mesei. Cupele pot fi înlocuite oricând în joc. Pur și simplu așezați cupele acolo unde ar fi fost dacă nu ar fi alunecat. Echipa care reușește să ajungă la toate cupele echipei adverse câștigă jocul. Optează pentru o masă de ping pong în aer liber, mult mai rezistentă și potrivită pentru jocuri distractive „umede” ca aceasta.

 

apprendre_le_ping_21.jpg

Practica individuală de ping pong

 

Ping pongul poate fi jucat singur, deși este adevărat că este mult mai distractiv să ai parteneri adevărați. Prin urmare, o singură persoană se poate bucura și de beneficiile fizice și mentale ale acestei activități. Toate mesele noastre sunt concepute pentru a încuraja practica individuală. Acestea permit rabatarea unui panou, plasându-l vertical. Când este ridicat, tabloul oferă posibilitatea de a practica sări mingea pe o suprafață plană, ridicată. Avantajul acestei practici este de a garanta pregătirea în funcție de nivelul dvs. Vă puteți adapta astfel viteza și mișcările în funcție de preferințe.

 

Formate de joc distractiv pentru copii

 

Tranzacționarea mingilor pe termen lung este uneori dificilă pentru copii. Mai degrabă decât să creezi frustrare sau nervozitate, de ce să nu aduci noi formate de joc pe masă? Există o varietate de exerciții care oferă distracție maximă în timp ce dezvoltați dexteritatea cu zăpada!

Jocul cercurilor

Jocul cercurilor este un excelent exemplu de divertisment. Pentru început, așezați cinci cercuri la distanțe diferite. Primul cerc corespunde zonei de fotografiere. Scopul este de a trimite mingea din zona de tragere în al doilea cerc, apoi în al treilea și până în ultimul. Jucaus și distractiv, acest joc promovează concentrarea și precizia.

 

 

 

jeu_cerceaux.gif

Jocul cu mai multe mingi

Jocul cu mai multe mingi este ideal pentru copiii mai mari sau mai experimentați. Fiecare jucător are o minge în mână. Jucătorul desemnat numără până la trei, apoi ambii jucători servesc în același timp. Jucătorii încearcă să mențină raliul cu ambele mingi cât mai mult posibil. Acest schimb permanent favorizează un sentiment de cooperare. Când rămâne o singură minge în joc, cei doi jucători devin adversari și concurează pentru victorie. Practica ping pongului nu are limite! Curiozitatea și imaginația ta vor fi cele mai mari atuuri ale tale în proiectarea petrecerilor tale. Descoperiți, încercați și îmbrățișați formatele de joc care vă vor oferi cea mai mare satisfacție.

 

 

Sus